Gratis fragt til pakkeshop når du køber for mere end 399 kr.

Kundeservice: Tlf. 53840000

Hurtig levering - vi bestræber os på at sende indenfor 24 timer på hverdage

Inviter foråret ind

Forårs-fornemmelser – inviter foråret ind

Mens vi venter på foråret, er der masser af små ting i hjemmet vi allerede nu kan justere lidt på.

I vinterperioden ender vi ofte med at pakke os lidt ekstra ind i både tunge og mørke ting, men foråret higer efter det lyse og lette.

Skal din billedvæg justeres lidt? En enkelt udskiftning kan gøre underværker, måske vil det endda være nok at udskifte eller male en ramme – der skal ikke så meget til for at ændre helhedsudtrykket.

Tips til stuen:

Ryd op og gør rent er altid den bedste start, når der skal skabes nye stemninger.
Minimer dine ting, så lyset og solen virkelig kan få lov at komme ind i dit hjem.

Kig grundigt på din stue, hvilke mørke ting trænger til at blive lysnet, er det sofapuderne, plaiderne, de tunge mørke gardiner eller har der måske samlet sig lidt for mange ting i vindueskarmene hen over vinteren?

Sørg for, at der bliver tyndet ud i tingene (hvis der er behov for det). Stil evt en klynge af smukke glasstager/vaser, som lyset kan få lov at lege med.

Hvis du har mod på det, kan det være at en enkel væg i stuen skal peppes op med en ny lækker farve – den kan altid males over igen, når du får en ny ide.

Køb et par smukke grønne planter samt lidt blomsterstilke, de gør den helt store forskel i dit hjem.

Tips til køkkenet

Som altid – ryd op og gør rent. Køkkenet er nok det sted i huset, hvor flest ting er samlet og meget bliver brugt på daglig basis. Alligevel er der hos de fleste af os ting, som gemmer sig helt inde bagerst (der hvor vi alligevel ikke rigtig kan nå det) og der står det så bare år ud og år ind. Overvej, om det faktisk fortsat bør have en plads i dit køkken.

En god ide er, at tømme skab for skab, skuffe for skuffe og så kigge grundigt på tingene inden de kommer tilbage igen. Skal du virkelig bruge 4 dejskrabere, 5 piskeris etc?

Når du alligevel har det hele ude, så kan du med fordel se kritisk på det og overveje om noget af det trænger til en udskiftning?

Gamle triste plastik-skærebrætter, der ikke længere har den oprindelige farve – de koster ikke meget og differencen til et lækkert skærebræt i træ, er ikke stor, hvis du vil flotte dig lidt.

Inviter foråret ind - find din inspiration til indretningen her hos Helbos Living

Har du køkkenskabe med glaslåger, så vælg dit smukke stel som ”udstilling”.

Når alle skabe og skuffer er på plads, har du køkkenbordet som alle kigger på. Hvad skal stå der?

Det kan sagtens være praktisk med både skærebrætter, elkedel, krydderier, brødbokse, kaffemaskine, opvaske-grej mm? Men hvordan tager det sig ud samlet set? Kig lige på det en ekstra gang og vær helt ærlig overfor dig selv.

Minimer det til det absolut nødvendige og sæt resten i skabene, hvor det let kan hentes frem og så sørg for, at det er dine flotte yndlingsting, der får pladsen på bordet.

Et par fede rå skærebrætter i træ, minimer krydderierne og vælg de flotteste glas og så køb nogle lækre og indbydende krydder-urter, som kan få lov at stå i vindueskarmen i en lille klynge – det er både praktisk og ser lækkert ud

Viskestykker, karklude og opvaskegrej kan være meget lidt charmerende og grimt, men det kan altså også være lækkert. Vi skal alle sammen bruge det dagligt, det skal tørre undervejs, så vi kan ikke så godt pakke det hele væk.

Køb nogle lækre viskestykker til at hænge fremme, flotte karklude og overvej en smuk sæbepumpe i glas eller en anden flot flaske samt en flot opvaskebørste i træ. Så kan man faktisk sagtens slippe afsted med at få det til at blive indbydende og det er ikke så svært være fristet af at skulle tage opvasken.

Inviter foråret ind - Opvaskebørste i bøg og rustfrit stål

Samlet set kan du lave hele denne ”forvandling” i dit køkken for ganske få penge – det meste handler om oprydning og så kan man jo som belønning for det gode arbejde forære sig selv lidt lækkert nyt.

Når du er i forårshumør, kan du også tage et kig på vores quiltede tæpper. Quilt er utroligt populært – både ude og inde.

Mange bruger tæpperne når de er på picnic. Og det kan man selvfølgelig også hygge sig med i sin egen have.

En havehynde har som regel kun een funktion, hvor et quiltet vattæppe har flere. Du kan sagtens bruge dem på solvognen ude på terrassen. Tæpperne kan også samles i en kurv indenfor. Der pynter de og lyser op når de ikke er i brug.

Ib Laursen er en af vores store leverandører af quilt, plaider og puder. Her har du mulighed for at mixe det hele. De mange forskellige mønstre og farver er med til at give liv og kulør ude og inde. Se f.eks. de quiltede tæpper fra Ib Laursen på billedet.

Quiltede tæpper