Tarp Bryggeri

Tarp Bryggeri producerer dansk mjød, der er ganske enestående, hvad angår smag, kvalitet og farve.

Bryggeriet er et familiejet bryggeri og har lavet vin helt tilbage fra 50-erne. I dag finder du dog kun mjød på hjemmesiden.

Bryggeri:

Til at brygge mjød anvendes udelukkende den bedste kvalitet af honning, krydderier, bær og frugter. I deres udvalg finder du både sød, halv-sød og tør mjød. Smagen i en mjød kan variere alt efter, hvordan forholdet er mellem diverse ingredienser.

Hvis en given mjød ex indeholder høje mængder af honning og søde frugter eller bær i den søde kategori, vil der automatisk også være mere sukker i mjøden.

Omvendt hvis mjødens indhold af honning, frugt og bær er i den lave ende, vil du typisk opleve en mere tør mjød. Det vil altså afhænge af den opskrift, som anvendes til at brygge mjøden, hvorledes om den er sød, halv-sød eller tør.

Historie:

Mjødens historie går helt tilbage til oldtiden og der findes kilder, som peger på at der er blevet drukket mjød i både Europa, Asien og Afrika. Mjød er derfor anset som værende stamfaderen til drikke med gær (alkoholdige drikke).

I Danmark kender man især mjød fra vikinger og nordisk mytologi. Drikken spiller en særdeles stor rolle i den nordiske mytologi, hvor bl.a. Skjaldemjøden stammer fra. Skjaldemjøden er en magisk mjød, som efter sigende skulle give digteriske evner. Mjøden har derfor været et af de større skridt mod det at skabe en kultur i de tidligere samfund. I dag er mjød kendt som en af de mere hippe drikke på barer, men også som alternativ til dessertvin m.m.

Show Filters

Viser alle 3 resultater

Viser alle 3 resultater